Csoportos Mentorprogram indul. Jelentkezz most!
Bemutatkozás
Ismerj meg

Rólam

Szia, Csedén vagyok. Dietetikus, feleség, anya és elkötelezett a női egészség építése felé!

Üdvözöllek!

Dali-Halmágyi Csedén vagyok, PCOS- ben érintett dietetikus.

Első kézből ismerem mit jelent megélni a tüneteket, majd megkapni a diagnózist és a rendelőből sírástól folytogatva kisétálni mert nem is tudod milyen szörnyűségeket rejt magában ez a jövőre nézve.

Engem ez indított el azon az úton amin járok. Ez által ismertem meg a NŐI test elképesztően összetett működését, emiatt volt sok „aha” élményem és emiatt segíthettem még sok nőnek közelebb kerülni önmagához. Ha a PCOS által elkezdesz jobban odafigyelni magadra, már megérte! Amikor megértetted a működését és megtanultad kordában tartani, már semmilyen hátrányt nem jelent. Olyanná válik, mint egy testi adottságod, mint a szemed színe vagy a magasságod. Egész életedben veled marad, de rajtad áll milyen viszonyba kerülsz vele…

Dali-Halmágyi Csilla-Csedén

a CseDiet alapítója
Dali-Halmágyi Csedén - Dietetikus és Női Hormonális tanácsadó

Mindennapi

Női küzdelmek

Valószínű, hogy olvasgatás és beszélgetések során szembesülsz azzal, hogy mekkora hátránnyal is indulsz nap mint nap a küzdelembe a szépségért, jóllétért és egy kisbabáért. A kétségbeesés kerülget, lázasan olvasol mindent ami valamilyen módon hozzásegíthet a gyógyuláshoz, de már nem is tudod kinek kell hinned. Megértem mit élsz át, én is átmentem ezeken a fázisokon. Szakemberként, dietetikusként is sokszor vontam össze a szemöldököm az egymásnak ellentmondó tanácsok láttán, és nem kis munkámba került kideríteni az igazságot és megtalálni az egyensúlyt, de hajtott a vágy elsősorban magam miatt. Törve előre az utat, rájöttem, hogy egy jól kezelt PCOS valójában semmi hátrányt nem jelent. Hogyha megértetted mire van szüksége a testednek az egészséges működéshez és azt is mit miért teszel, amikor a részeddé válik az öngondoskodás és kiválóan tudod értelmezni a tested jelzéseit, akkor valójában sokkal több előnyhöz jutottál a PCOS által, mint amennyi hátrányt valaha is tapasztaltál.

Nekem sikerült összebarátkoznom a PCOS-el, és most egy kislány édesanyja is lehetek ráadásul akinek már lehetősége lesz sokkal jobb alapokkal és több tudással indulni a nőiség felé vezető úton.

Problémák

amikre megoldást nyújthatok

A női egészség egy szerteágazó terület. Sokféle módon megközelíthető és megérthető viszont én személyesen a táplálkozástudomány útján ismertem meg mélyebben ezért a következő területeken mozgok otthonosan:

PCOS
Ezen belül a következő témákban:

- Fogyás, leszámolás a kívánóssággal
- A menstruáció rendezése
- A menstruációs fájdalom elkerülése
- Babatervezés
- Lombik program
- Idegtépő tünetek enyhítése

Inzulinrezisztencia

Szénhidrátanyagcsere zavar, ami meggátolhatja az ovulációt, ezzel pedig fölborítja a hormonegyensúlyt.
"A víztől is hízom" esetek mögött nagyon gyakran ez áll.
Hogyha egésznap az éhség gyötör és sosem vagy energikus, téged is érinthet...

Pajzsmirigy működési zavarok

Az anyagcsere sebességünk szabályozója a pajzsmirigy, ezért erős hatással van rá az amit eszünk. Autoimmun gyulladás, túl- és alulműködés esetén a táplálkozásunk, enyhítheti és fel is erősítheti a tüneteket.

Ha a PCOS által elkezdesz jobban odafigyelni magadra, már megérte!

- Ezt tartsd észben

Bemutatkozom

videóban, mert úgy barátságosabb.

Indítsd a videót